• hr
  • en
  • de
  • it

12.10.2010. Bit ću zadovoljan ako ova sezona bude kao 2009.

Ministar turizma Damir Bajs izjavio je u srijedu navečer u Splitu kako će biti zadovoljan ako na kraju turističke sezone 2010. rezultati po broju turista i financijskim učincima budu na razini prošogodišnjih.
Ministar Bajs se u Splitu susreo sa Zlatkom Marinovićem - prošlogodišnjim "Djelatnikom godine u turizmu", u kategoriji "Kuhar", akcije "Čovjek ključ uspjeha u turizmu".
Tom prigodom ministar turizma je nazočio gastro događaju, koji svake večeri u razdoblju od 1. lipnja do 1. listopada ove godine dodatno obogaćuju turističku ponudu Splita, a za čije je gastronomske specijalitete zadužen Zlatko Marinović i učenici splitske Turističko-ugostiteljske škole.
Okupljenim novinarima ministar Bajs izjavio je kako su za uspjeh hrvatskog turizma zaslužni Vlada i Ministarstvo turizma, ali, kako je naglasio, najvažniji su ljudi poput Marinovića koji u turizmu rade tijekom cijele godine i turistima nudi izvorne hrvatske proizvode.
"Split do sada nije bio turistički centar, međutim vidljivo je da je učinjen veliki pomak što potvrđuje i veliki broj turista na splitskim ulicama", kazao je.
Ministar Bajs ocijenio je kako je turizam naša najkonkurentnija izvozna djelatnost. "Ove godine više od 90 posto noćenja ostvarili su strani turisti", dodao je.
Na upit očekuje li da bi predstojeći atletski Kup kontinenata, što će se održati u Splitu 4. i 5. rujna ove godine na splitskom Poljudu, mogao dodatno pridonijeti pozitivnoj turističkoj sezoni, ministar Bajs je odgovorio potvrdno, podsjetivši kako imamo diljem svijeta poznatu atletičarku Blanku Vlašić.
"Atletski Kup kontinenata sigurno neće ostati nezapažen jer će posredstvom televizijske slike biti praćeno natjecanje iz Splita a to ne može biti loše ni za atletiku ni za turizam", kazao je.

Izvor: www.tportal.hr