• hr
  • en
  • de
  • it

12.05.2010. Dubrovnik: bolja prometna povezanost

U Dubrovniku su danas boravili kap. Mario Babić, državni tajnik za more u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, predsjednik uprave Jadrolinije Slavko Lončar i ravnatelj Agencije za obalni i linijski promet Ivan Franičević koji su o pomorskoj povezanosti Dubrovačko-neretvanske županije razgovarali sa županom Nikolom Dobroslavićem i saborskim zastupnicima Brankom Bačićem i Franom Matušićem.
Najavljeno je kako se od 24. svibnja obnavlja dužobalna linija Rijeka - Dubrovnik koja nakon brodoloma "Marka Pola" zbog tehničkih razloga nije mogla biti uvedena prije.
Predloženo je također da se Dubrovnik s talijanskim gradom Barijem povezuje tri, a u punoj sezoni pet puta na tjedan.
Završetak trpanjske luke, u kojoj su radovi u tijeku, najavljen je za 10. lipnja i tu će prometovati trajekt "Vladimir Nazor". Na liniji Dubrovnik - Korčula plovit će trajekt "Hanibal Lucić" i to tri puta na tjedan u vrhu sezone i dva puta na tjedan izvan sezone.
Saborski zastupnik Branko Bačić najavio je bolju povezanost otoka Lopuda s kopnom kao i proširenje gruške luke. Kazao je kako do 1. lipnja treba biti potpisan ugovor o proširenju dubrovačke luke, vrijedan osam milijuna kuna koji će se financirati zajmom Europske banke za obnovu i razvoj. Radovi bi trebali početi u listopadu ove i završiti u srpnju iduće godine.

Izvor: www.mmpi.hr