• hr
  • en
  • de
  • it

12.03.2010. Hrvatskoj osam nominacija za turističke Oscare!

Hrvatski hoteli i destinacije zavrijedili su čak deset nominacija za poznatu nagradu World Travel Awards, turističke Oscare, koji će se dodijeliti 1. listopada u turskoj Antaliji.
Tom nagradom, koja postoji 15 godina, nagrađuju se vrhunska postignuća u svim segmentima svjetske turističke industrije.
Ocjenjivanje je podijeljeno na osam zemljopisnih područja: Europu, Aziju/Pacifik, Karibe, Centralnu i Latinsku Ameriku, Afriku, Bliski istok te Sjevernu i Južnu Ameriku.
Splitski hotel Le Meridien Lav, jedan od prošlogodišnjih dobitnika, nadmetat će se u kategorijama Vodeći europski konferencijski hotel, Vodeći europski casino resort,
Vodeći hrvatski hotel i Vodeći hrvatski SPA hotel. Lanac po čijim okriljem Lav radi, Le Meridien, natječe se za nabolji hotelski brand u Europi. Osim Le Meridiena, hrvatski su hoteli i gradovi nominirani u još osam kategorija - pet međunarodnih i tri nacionalne.
Osim Lava, nominirani su hvarski hotel Adriana (Vodeći boutique hotel), Dubrovnik kao cruiserska destinacija i kao najbolja turistička destinacija, Split kao najbolja luka za cruisere, Dubrovnik Palace i korčulanski Lešić Dimitri Palace u kategoriji najboljih europskih hotela, a dubrovački hotel je nominiran i u kategoriji najboljih konferencijskih hotela i najboljih konferencijskih ljetovališta.
Osim toga, dodjeljuju se i zasebne nagrade za hotele u Hrvatskoj, u kategorijama boutique hotela, najboljih hotela i spa hotela.

Izvor: www.hic.hr