• hr
  • en
  • de
  • it

11.05.2010. Riječki Karneval dobio prestižnu nagradu

Riječki Karneval najbolja je turistička manifestacija Jugoistočne Europe

Povodom obilježavanja 51.godine svog postojanja Međunarodni centar za unapređenje ugostiteljstva i turizma - SACEN INTERNATIONAL organizira tradicionalnu, sada već 18. po redu turističku manifestaciju „BIRAMO NAJUSPJEŠNIJE U TURIZMU 2009. - JUGOISTOČNE EUROPE".
U okviru turističke manifestacije međunarodna turistička patrola "Sacen internationala" obišla je Tursku, Rumunjsku, Bugarsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Albaniju, Cipar, Tunis, Maltu i Grčku, a međunarodni stručni žiri jednoglasno je izabrao najbolje; Turistička zajednica grada Rijeke tom je prilikom osvojila prestižno priznanje ZLATNO TURISTIČKO SRCE kao organizator najbolje turističke manifestacije Jugoistočne Europe u 2009. godini - Riječkog karnevala.
Kandidati za osvajanje priznanja u svim kategorijama prezentirani su na manifestaciji „51. - SACEN FEST TURIZMA I UGOSTITELJSTVA" 28. travnja 2010. godine u hotelu Beograd. Turistička zajednica grada Rijeke prihvatila je poziv za sudjelovanje na dodjeli nagrada, a predstavljala ju je delegacija na čelu s direktorom Petrom Škarpom. Tom se prigodom održala i prezentacija Riječkog karnevala koji je pred mnogobrojnim turističkim djelatnicima dobio još jedno priznanje.
Riječki je karneval od ove godine bogatiji za mnoge novitete s kojima su upoznati i sudionici SACEN FESTA, - internet stranice Riječkog karnevala na adresi www.ri-karneval.com.hr, imaju novi dizajn i znatno su opširnije, a bogata foto i video galerija nudi pregled manifestacija kroz godine održavanja. Karnevalske skupine dobile su svoj prostor koji samostalno ažuriraju, a svaka prijavljena grupa ima na raspolaganju svoju stranicu. Riječki se karneval nalazi i na vanjskim servisima kao što su karnevalski Forum, karnevalski blog na adresi http://www.rijeckikarneval.bloger.hr/ te društvenim mrežama Facebook i Twitter. Stranice su dostupne na hrvatskom i engleskom jeziku.

Izvor: www.htz.hr