• hr
  • en
  • de
  • it

11.04.2011. More sami zagađujemo, ni traga albanskom otpadu

U sklopu već tradicionalne ekološko-edukativne akcije "Volim Hrvatsku - volim Dubrovnik", u starom gradskom portu je očišćeno podmorje. Članovi Ronilačkog kluba Dubrovnik s dna su izvukli mnogo različite plastične ambalaže, reklamnih materijala, starih automobilskih guma i ostalog otpada, među kojim je bilo više sjedalica i ležaljki.

- Za nešto više od sat vremena devet ronilaca je izvuklo doslovce pun kamionet otpada. Bilo je tu najviše boca, čaša, saketa i ostale PVC ambalaže, kao i mnoštvo reklamnih letaka. Na površinu smo izvukli i dio izgorenih barki koje su vjerojatno na dnu zaostale iz Domovinskog rata te postupno "isplutavaju" s dna i iz mulja. Iako smo izvadili dosta otpada, ugodno smo se iznenadili što su na dnu pronađene mnogo manje količine otpada nego prijašnjih godina - rekao je član Ronilačkog kluba Dubrovnik Maroje Capurso.

Ove je zime jako jugo donijelo znatne količine raznog otpada iz Albanije, ali je znatnim dijelom taj otpad već tada očišćen. Jučer izvučeni otpad većinom je "domaćeg podrijetla". Inače, uz ronioce su u akciji sudjelovali i djelatnici komunalnog poduzeća "Čistoća".

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr