• hr
  • en
  • de
  • it

11.04.2011. Brodica pronađena, ribaru još ni traga

Mještani Sukošana s tridesetak brodica izišli su u nedjelju ujutro na more kako bi policiji i Lučkoj kapetaniji pomogli u potrazi za 28-godišnjim sumještaninom Božidarom Pavićem kojemu se, nakon što je u subotu oko 22 sata otišao na ribarenje, izgubio svaki trag.

Mladić je na ribarenje krenuo sam u pet metara dugoj brodici na vesla koju su sasvim slučajno u moru kod Ždrelca na otoku Pašmanu u nedjelju ujutro pronašli ribari iz Kali. Brodicu u kojoj nije bilo 28-godišnjaka privezali su za svoju koću i doteglili u kaljsku luku, a potom su o pronalasku obavijestili pomorsku policiju koja ih je tamo dočekala.

- U potrazi sudjeluju dvije brodice zadarske pomorske policije i brodica Lučke kapetanije Zadar koje pretražuju područje od Sukošana do Kukljice. Temeljna policija pretražuje kopnenu stranu kod Sukošana - priopćila je Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru dojavu o nestanku mladog ribara dobila je u nedjelju ujutro oko 8.20 sati od zadarskog Centra 112, a oni od pomorske policije da je Petar Pavić, Božidarov otac, prijavio nestanak svog sina koji je večer ranije isplovio brodicom iz Sukošana na ribarenje te se otada nije javio.

Pomorski policajci u kaljskoj su luci odmah utvrdili da je riječ o brodici kojom se 28-godišnjak uputio desetak sati ranije u ribolov. U brodici su pronađena vesla, a na obali na predjelu Tustice mladićeve tenisice i feral. Stoga je osim na relaciji od Sukošana do Kukljice, policija dio potrage usmjerila i na mjesto gdje je pronađena mladićeva brodica, a temeljna policija pretraživala je obalni dio u Tustici.

Nestali ribar, nije bio oženjen niti je imao djecu. Živio je u obiteljskoj kući u Sukošanu s roditeljima, a kako doznajemo od mještana, ovih je dana očekivao poziv za ukrcaj na cruiser gdje je trebao raditi kao konobar.

Izvor: www.zadarskilist.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top