• hr
  • en
  • de
  • it

11.04.2010. Grad Pag: Projekt uređenja područje paških rebara

Grad Pag počeo je s uređenjem najvećeg središta zabave na Jadranu, koje će biti smješteno na čak 10 kilometara plaža.
Radi se o neuređenim i stjenovitim plažama na području Paška rebra, na središnjem dijelu otoka, između grada Paga i mjesta Šimuni, i daleko je od naseljenih područja. Zbog toga će veliki zabavni centar moći raditi 24 sata dnevno bez da buka i glazba ometaju stanovnike i turiste.
"Uređenje je počelo probijanjem pristupnih putova u suradnji s Hrvatskim šumama. Probili smo dva puta od državne ceste D-106 do obale u dužini od jednog kilometra i na taj način dobili dva ulaza na to područje", rekao je gradonačelnik grada Paga Ante Fabijanić.
Na pitanje hoće li grad Pag uređenjem velikog zabavnog centra dobiti novo Zrće, Fabijanić je rekao kako projekt zabavnog centra na Paškim rebrima nema veze sa Zrćem.
"Nije nam ni želja ni cilj dobiti novo Zrće. Grad Pag je grad kulture i kulturnih sadržaja, usmjeren na kvalitetan obiteljski i mirniji turizam.
Ono što je Pagu nedostajalo jest upravo noćni život, a nije nam cilj remetiti ovo što imamo sada. Upravo zato je pozicija Paških rebara idealna za dodatni sadržaj kojim ćemo privući i mlade ljude, ali i ozbiljniju klijentelu.
Centar na Paškim rebrima će, za razliku od Zrća, biti više usmjeren na elitniji turizam, a sadržavat će restorane, noćne klubove, sportske i brojne druge sadržaje.
To područje je na vanjskoj, otvorenoj strani otoka do koje se može pristupati i brodovima pa treba uzeti u obzir i nautičare jer je to nautički pravac od Kvarnera prema Dalmaciji. Biti će organizirani izleti brodovima", kaže Fabijanić.
Plan gradske uprave je do početka turističke sezone 2011. godine ostvariti realizaciju prve faze uređenja koja će obuhvatiti nekoliko plaža u dužini od tri kilometra. Taj dio će odmah biti stavljen u funkciju, a ostale plaže uređivat će se u fazama.
"Naravno, prethodno ćemo izraditi potrebne studije utjecaja na more, okoliš i slično, ishoditi potrebne dozvole Ministarstva zaštite okoliša, a ono što je najvažnije, trenutno prvi u Zadarskoj županiji utvrđujemo granicu pomorskog dobra od mjesta Šimuni do naselja Proboj u dužini od 12 kilometara", rekao je Fabijanić.
Za uređenje plaža, Grad Pag je u proračunu predvidio 600.000 kuna. Zabavni centar, koji će u prvoj fazi biti uređen na tri kilometra plaža, moći će primiti više od 10.000 posjetitelja dnevno.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr  Dijana Vuleta