• hr
  • en
  • de
  • it

11.03.2010. Sastanak izvršnog odbora HJS

Na 12. sjednici Izvršnog odbora održanoj u Opatiji 10. ožujka, raspravljalo se o tekućoj problematici:

- Radi hitnosti izvršenja programa jedriličara i HJS-a Izvršni odbor imenuje Marka Mišuru za predsjednika VZN-a. Marko Mišura će do naredne sjednice predložiti sastav Vijeća za natjecanje i dostaviti plan i program rada.
- Ulazak u Program vrhunskih rezultata HJS-a za 2010. godinu temeljem rezultata ostvarili su: Šime Fantela - Igor Marenić, Marin Lovrović - Siniša Mikuličić, Ivan Kljaković Gašpić, Tina Mihelić, Tonči Stipanović, Marin Mišura, Milan Vujasinović i Daniel Mihelić. Jedriličari će sredstva iz ovog programa koristiti za regate Svjetskog kupa u Europi.
- Izvršni odbor razmatrao je izmjene termina u klasi Optimist i ostalu problematiku te se nalaže klasi da ranije održava Skupštine kako bi nadležna tijela na vrijeme razmatrala i donijela odluke o mogućim prijedlozima klase. Izvršni odbor ne prihvaća promjenu kriterija sa sastanka klase od 30.1.2010. jer je kriterij za 2010. već započeo i može se usvojiti tek za 2011. godinu, ako se prihvati.
- Ponovno je razmatrana odluka o organizaciji regate 1.6 u Šibeniku radi preklapanja sa terminom regate SOSW. Izvršni odbor odobrava JK Val organizaciju regate jer se radi o različitim klasama i radi kontinuiteta kriterija klase Optimist. Izvršni odbor poziva klubove da iznađu rješenje dolaska na obje regate.
- HJS podržava JK Uskok u organizaciji ISAF YOUTH 2011 i delegira predstavnika Izvršnog odbora Željka Kljakovića Gašpića za organizacijsku podršku
- Prihvaća se ostavka Nebojše Nikolića na funkciju predsjednika Liječničke komisije
- Izvršni odbor traži dodatno pojašnjenje VZS-a u vezi prijedloga razmjene sudaca EUROSAF-a
- Denis Marinov sudjelovat će na seminaru „ISAF Race Managementa" u Austriji ovog vikenda
- Izrađen je nacrt prijedloga Statuta temeljem naloga HOO-a i izvještaja Nadzornog odbra HJS-a koji će se nakon dodatne rasprave uputiti članstvu na razmatranje
- U tijeku je izrada Pravilnika o kriterijima za sufinanciranje stručnog rada
- Osnivanje pododbora klase krstaš: Prema prethodnim odlukama i javnom pozivu Izvršni odbor osniva Pododbor klase krstaš i prema prispjelim prijavama imenuje slijedeće članove: Sani Delić, Nenad Plovanić, Vicko Ozretić, Ivan Žderić, Frano Brate, Frane Barbieri, Tonči Kordić, Nikola Bojić i Ante Mlikota. Na slijedećoj planiranoj sjednici Izvršnog odbora u Splitu biti će pozvani članovi podobora da se pobliže upoznaju i informiraju o ciljevima, pravima i zadaćama.
- HJS podržava pilot projekt unapređenja stručnog rada u sportu prof Mladena Marinovića u suradnji sa Komisijom za unaprjeđenje sporta HOO-a i njegove uloge dijagnostičara savjetnika.

Izvor: www.hjs.hr