• hr
  • en
  • de
  • it

11.03.2010. NCP - nemarom ostali bez zajedničkog oglasa

U šibenskoj NCP Grupi teško se mire s činjenicom da će, po svemu sudeći, ove godine ostati uskraćeni za novac koji sustav turističkih zajednica udružuje s privatnim tvrtkama za promociju u modelu tzv. udruženog oglašavanja.
I to, premda su zadovoljili sve uvjete natječaja. Još teže im pada istina da će bez novca ostati zbog grube administrativne pogreške u Uredu Turističke zajednice grada Šibenika.
Premda je direktor Ureda Goran Bulat pokušao odgovornost prebaciti na stranu NCP-a:
- Nikola Krasić, direktor marketinga iz NCP grupe, osobno je donio zahtjev za udruženo oglašavanje. Međutim, s obzirom da sam imao unaprijed dogovoren drugi sastanak, nismo imali mogućnosti raspraviti o navedenom zahtjevu. Napominjem da je traženi zahtjev NCP-a bio nerealan.
- Ukupno prijavljeni iznos u zahtjevu za udruženo oglašavanje je iznosio 2,3 milijuna kuna. Naglašavam da je u našem planu rada ukupan iznos oglašavanja za sve subjekte za 2010. godinu 150.000 kuna, dakle tri puta manje nego je sam zahtjev od NCP-a. S obzirom da nismo imali sastanak po pitanju realnijeg zahtjeva za udruženo oglašavanje, navedeni zahtjev nije prošao - rekao je Bulat.
Međutim, u NCP-u tvrde kako Bulatova verzija priče ne «drži vodu»:
- Nisam mogao vjerovati kada sam čuo da prijava na natječaj za udruženo oglašavanje NCP Grupe zbog nečijeg nemara u TZ-u grada Šibenika nije na vrijeme proslijeđena u središnji ured.
- No, još me više začuđuje izjava direktora Bulata iz koje je očito da ne poznaje ni osnovne uvjete, a kamoli kriterije natječaja kojeg je raspisao središnji ured HTZ-a, institucije u kojoj radi. Da pojasnim, u natječaju nije naveden gornji limit sredstava koja se mogu potraživati. Već je na središnjem uredu HTZ-a da subvencionira oglašavanje pojedinih turističkih subjekata u skladu sa svojim mogućnostima i zahtjevima ostalih turističkih subjekata.
- NCP Grupa je predala zahtjev za subvencioniranjem iznosa proporcionalnog našim samostalnim ulaganjima u oglašavanje, što je Bulat nepromišljeno naveo kao obrazloženje vlastite pogreške.
- Također, natječajem nije predviđen nikakav sastanak sa predsjednikom gradske turističke zajednice niti turistička zajednica grada ima utjecaja u procesu odlučivanja kome i koliko sredstava će biti dodijeljeno.
- Jedina uloga Turističke zajednice grada u natječaju za udruženo oglašavanje je da zaprimljenu dokumentaciju tvrtki sa svog područja proslijedi županijskom uredu, što Bulat nije bio u stanju odraditi - istaknuo je Nikola Krasić

Pisali i Glavnom uredu HTZ-a
Nakon što smo primili informaciju da naš zahtjev nije na vrijeme dostavljen, pisali smo Glavnom uredu HTZ-a da nam ipak omogući sudjelovanje na natječaju.

- Još uvijek čekamo službeni odgovor iz središnjeg ureda HTZ-a, te vjerujemo da će ovaj problem biti uskoro riješen na obostrano zadovoljstvo - rekla nam je Laura Visković, zadužena za odnose s javnošću u NCP grupi.
Lani je NCP grupa sudjelovala u natječaju za udruženo oglašavanje i "povukla" 70.000 kuna.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr 

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top