• hr
  • en
  • de
  • it

11.02.2010. Karnevalska regata dočekuje 350 sudionika

Tiskovna konferencija kojom je najavljen program ovogodišnje Karnevalske regate i regate Sv.Valentina, održana je Kapetanskom klubu marine Kornati, biogradske Ilirije d.d. Organizator i domaćin ovog velikog nautičko-maškaranog događanja je Yacht club Biograd koji je u suradnji sa gradom ove godine najavio doista veliki spektakl.
Kako je ovom prigodom rekao predsjednik Yacht Cluba Gordan Borčilo, ovogodišnja regata deseta je po redu a održat će se u vremenu od 13. do 14.veljače. I ove godine očekuje se veliki odaziv domaćih i stranih jedriličara a što potvrđuje i međunarodni karakter same regate. U prilog tome govore i podaci da su u ovoj regati do sada sudjelovale posade iz osam stranih zemalja, primjerice Slovenije, Mađarske, Češke, Austrije, Njemačke, Italije, Slovačke, te Rusije, i to s brojkom od preko 350 sudionika.
Kako se spomenuta Karnevalska regata ove godine održava zajedno s regatom Svetog Valentina itekako su opravdana optimistična očekivanja organizatora o velikoj i uspješnoj manifestaciji.
O samom programu dviju regata kazao je više Luka Šangulin, predsjednik Organizacijskog odbora regate. Karnevalska regata započinje u subotu, startom prvog jedrenja u deset sati na biogradskoj rivi. Između prvog i drugog plova na rivi će uz pomoć grada biti upriličena prigodna zakuska, girice i biogradska ćućka za sudionike i posjetitelje. Bit će i natjecateljskih igara za posjetitelje, među kojima i jedna vrsta alke a događanje će pridonijeti i dolazak motorista članova moto kluba Duhovi iz Biograda i zadarskih Beštija.
U večernjim satima na programu je Maškarana večera i ples te odabir najbolje grupne i pojedinačne maske večeri. U nastavku slijedi i Regata Sv.Valentina koja se nastavlja u nedjelju 14. veljače a start trećeg jedrenja je također u deset sati. U 13 sati istoga dana predviđeno je proglašenje pobjednika i dodjela pehara za obje regate. Najbrža jedrilica dobiva na dar tovara teškog 34 kilograma, što ga je od drva izradio član jedriličarskog kluba Neven Nikša.

Izvor: www.zadarskilist.hr

 

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top