• hr
  • en
  • de
  • it

10.09.2010. ‘Greben’ gradi brodove za MUP

U velolučkom brodogradilištu “Montmontaža-Greben” počela je gradnja dvaju plastičnih brodova dužine 24 metra za potrebe MUP-a Republike Hrvatske. Prvi brod mora biti završen do kraja ožujka sljedeće godine, a drugi do kraja lipnja 2011. godine.
Osim tih plovila, velolučki škver provodi i svoj ustaljeni program brodica i opreme za spašavanje ljudskih života na moru, kao što su vatrootporni zatvoreni i poluzatvoreni čamci od ojačanog poliestera.
Brodogradilište “Montmontaža-Greben” ugovorilo je za potrebe MUP-a RH izgradnju 29 brodova, od 8 do 24 metra, u vrijednosti od 104 milijuna kuna.
Riječ je o sedam vrsta plovila koje će ta tvrtka raditi za MUP. Do kraja tekuće poslovne godine ovo brodogradilište osiguralo je stopostotnu zaposlenost svojih proizvodnih kapaciteta, a za sljedeću 2011. do sada je osigurana zaposlenost 80 posto kapaciteta. Velolučko brodogradilište javilo se na četiri međunarodna tendera i na jedan domaći.
Mladen Žanetić, direktor brodogradilišta, nada se da će od spomenutih pet tendera velolučki škver dobiti posao barem na jednome od njih. Tako da će 137 radnika škvera i brojni kooperanti, uglavnom iz Vele Luke, imati osiguran posao za ovu i sljedeću poslovnu godinu.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr