• hr
  • en
  • de
  • it

10.04.2010. Za starogradsku rivu osigurano 9 milijuna kuna

Dio rive u Starom Gradu na Hvaru između trajektne luke i nove rive postat će u rujnu veliko gradilište. Na tom prostoru će se obnoviti cijela riva, a ove velike radove najavljuje Domagoj Marojević, ravnatelj Županijske lučke uprave Split.
- Zadovoljni smo što ćemo nakon turističke sezone krenuti s radovima na dijelu starogradske rive, pogotovo jer je ovaj zahtjev bio planiran već prije nekoliko godina - kaže Marojević.
Za ove radove država je unatoč krizi izdvojila 9 milijuna kuna, a sve će biti osnaženo ugovorom između Županijske lučke uprave i resornog ministarstva. Ugovor ćemo potpisati u svibnju, a mi u Županijskoj lučkoj upravi investitori smo cijelog projekta - kaže Marojević.
Osim potpuno nove vizure ovog dijela Staroga Grada, zahvatom će se izgraditi i oko 30-35 vezova, što će zasigurno značiti brojnim turistima koji dolaze u Stari Grad.
Upravo zbog turističke sezone i frekventnosti starogradske trajektne luke s radovima će se pričekati do jeseni, kada će prvi bageri i pikameri zaorati starogradsku rivu.
Radovi na dijelu starogradske rive izvodit će se tijekom cijele zime, pa je za očekivati da će ovaj dio Starog Grada zasjati u punom sjaju i s novim vezovima do turističke sezona 2011. godine.


Izvor: www.slobodnadalmacija.hr Ojdana KOHAREVIĆ