• hr
  • en
  • de
  • it

10.02.2011. Potpisan Sporazum o zajedničkom financiranju luke u Novalji

Državni tajnik Josip Borić potpisao je danas Sporazum o zajedničkom financiranju izgradnje lučke infrastrukture za prihvat ribarskih brodova u Novalji sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Lučke uprave Novalja.
Sporazumom su osigurana sredstva za dovršetak radova izgradnje luke odnosno za 2. fazu koja obuhvaća izgradnju pontonske konstrukcije i valobran u dužini od 60 metara. Projekt je ukupne vrijednosti 3 milijuna kuna, čiji je dovršetak planiran tijekom ove godine.
Tijekom protekle godine završena je 1. faza radova koju je ugovorila Lučka uprava, kojom je izgrađen obalni zid u luci, ukupne vrijednosti oko 800 tisuća kuna.
Ukupna vrijednost radova izgradnje luke iznosi 3,8 milijuna kuna, za što je Lučka uprava Novalja osigurala 2,3 milijuna kuna, a svako od tri ministarstva za ovaj će projekt izdvojiti po 500 tisuća kuna.
Uz državnog tajnika Josipa Borića, Sporazum su potpisali Tonči Božanić, državni tajnik za ribarstvo i Igor Vidas, ravnatelj Lučke uprave Novalja, a događaju je nazočio i Ivan Dabo, gradonačelnik Novalje.

Izvor: www.mmpi.hr