• hr
  • en
  • de
  • it

09.12.2010. Pelješac i Korčula: zbrajaju se troškovi onečišćenja mora

Županijski operativni centar za provedbu Plana intervencije kod iznenadnog onečišćenja mora održao je sjednicu na kojoj je donesena odluka o prestanku djelovanja po Planu intervencija što je pretprošlog tjedna pokrenuto onečišćenjem obalnog područja i akvatorija Pelješca i Korčule.
Kako se također navodi u priopćenju iz Tajništva županije, konačno izvješće o djelovanju ŽOC-a, uz obračun troškova prikupljenih od jedinica lokalne samouprave, komunalnih službi, nadležnih inspekcijskih službi i svih drugih subjekata s područja Županije, podnijeti će se županu Nikoli Dobroslaviću na daljnje postupanje te zapovjedniku nacionalnog stožera za onečišćenje mora.
- Na sastanku je rečeno kako su u postupku izviđanja akvatorija i obalnog područja Županije i u području ušća Neretve uočene veće količine otpada koje su naplavljene Neretvom, a za koje se pretpostavlja da su većim dijelom porijeklom iz susjedne BiH.
Također, u cilju prevencije ovakvih onečišćenja i smanjenja troškova uzrokovanih čišćenjem ŽOC je najavio kako će se zatražiti i međunarodna suradnja s ciljem zaštite Jadranskog mora, stoji također u priopćenju.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr