• hr
  • en
  • de
  • it

09.05.2010. Tristo kilometara pješačkog gušta

Koje ovce idu u salu, a koje u latice, što su to mrgari, gdje je krčki vodopad... Ovo su samo neka od pitanja na koja se odgovori daju u okviru nove krčkr turističke ponude - 300 kilometara pješačkih staza povezanih kroz projekt Pješačke staze otoka Krka. U okviru ovog projekta, danas su u Rijeci predstavnici otočke Turističke zajednice predstavili i novu mapu sa sedam zemljopisnih karata na kojima su ucrtane pješačke staze, ali isto tako istaknute pojedine zanimljivosti koje šetači i planinari mogu vidjeti i posjetiti uz put.
- Najveća vrijednost ovog projekta je nova ponuda za goste u pred i posezoni. Naime, više od godine dana se radilo na tome da se ovi putevi, od kojih dobar dio godinama nije bio ni prohodan, poveže u mrežu staza koje turistima omogućavaju da i po tjedan dana iskoriste samo za šetnje i planinarenje te istraživanje svega onoga što ustvari otok Krk može ponuditi - kazao je na predstavljanju Anton Bolonić, predsjednik TZ otoka Krka. Ivica Bogović, direktor otočke TZ je pak pojasnio kako su pješačke staze podijeljenje prema zahtjevnosti pa će širi krug šetača moći uživati u laganijim stazama, dok su za planinare markirane one teže staze koje uključuju i strmije dijelove te mogu biti na teže prohodnom terenu.
- Kako bi pješačke staze uopće postale dostupne, najprije je uređena trasa takozvane Krčke obilaznice koja se proteže kroz područje sedam lokalnih samouprava i to u dužini od 120 kilometara. Korak dalje je bilo povezivanje Krčke obilaznice s ostalim pješačkim stazama na otoku Krku u jednu cjelinu ukupne dužine preko 300 kilometara. Sama trasa Krčke obilaznice je podijeljena na 13 pješačkih dionica prosječnog trajanja između 3 i 5 sati hoda - kazao je Bogović nadodajući kako se uređenjem pješačke mreže agencijama stvorilo dodatnu mogućnost osmišljavanja višednevnih progama boravka na Krku, a koji će se temeljiti na ovom turističkom proizvodu. U realizaciji projekta sudjelovali su i članovi Hrvatskog planinarskog društva Stanko Kempny na čelu s Tomislavom Pavlinom, PD-a Obzova s Krka, dok je za dizajn mape i karata te ucrtavanje staza na kartama bio zadužen Mladen Stipanović.
Za ovaj je projekt izdvojeno oko 200 tisuća kuna, nosilac projekta je TZ otoka Krka, a u njegovoj realizaciji je sudjelovalo i svih sedam lokalnih TZ-a kao i otočke jedinice lokalne samouprave. Projekt su financijski pomogli Primorsko-goranska županija, Hrvatska turistička zajednica i TZ Primorsko-goranske županije.

Izvor: www.novilist.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top