• hr
  • en
  • de
  • it

09.03.2010. Novosti u timu Petre Klibe

SCOR W's Match Race TeamPetra Kliba i SCOR Women's Match Race Team predstavili svoje web stranice i inovativan način financiranja olimpijske kampanje.

Petra je jučer predstavila i inovativan način financiranja svoje kampanje. Svima koji podržavaju njezin projekt nudi se suvlasništvo jedrilice Elliott 6M, koja je izabrana za dvobojsku regatu Olimpijskih igara. Svatko može podržati Petru i njezinu posadu donacijama od 10, 20 ili 50 EUR čime postaje vlasnik 1/3000 jedrilice. Imena svih vlasnika bit će istaknuta na obje strane jedrilice u bojama Riječkog jedriličarskog kluba, SCOR - bordo, žuto i plavoj te svi donatori mogu izabrati boju i stranu na kojoj žele vidjeti svoje ime.

Podršku ovom projektu već su dali: Sofia Bekatorou, osvajačica zlatne i brončane olimpijske medalje i
Roberto Ferrarese, trostruki sudionik America´s Cupa .

"Moja posada i ja zahvalni smo na podršci koju nam SCOR daje na našem putu prema Londonu 2010", rekla je Kliba. "Prošle godine naš SCOR Women's Match Race Team ostvario je ohrabrujuće rezultate, uključujući naslov državnih prvakinja u dvobojskom jedrenju, što nam je veliki poticaj za nadolazeću sezonu i regate koje nas očekuju. Najvažnija će sigurno biti Europsko prvenstvo u dvobojskom jedrenju za žene za koje smo upravo dobili pozivnicu."

SCOR Women's match race team koji čine Petra Kliba, Gea Barbić, Nikolina Đakulović, Jelena Prekalj, Ute Wagner i Sanja Žuljević ove godine planira i više regata nego u 2009 kako bi još više napredovali na ISAF rang-ljestvici olimpijske discipline dvobojskog jedrenja za žene na kojoj trenutno zauzimaju 39 mjesto. Samo 12 posada iz 12 država moći će sudjelovati na OI od kojih će se prvih 9 odrediti na ISAF Svjetskom prvenstvu 2011, što je bliže nego se možda trenutno čini i svaka regata i svaki dvoboj su jako važni na putu do konačnog cilja.

Petra vjeruje u sebe i svoj tim, i nakon što ju je ozljeda koljena onemogućila u olipmijskoj kampanji u klasi Europa za Atlantu 1996, sada ima razlog više da ostvari san svakog sportaša o sudjelovanju na Olimpijskim igrama. Nedavan izbor ženskog dvobojskog jedrenja kao discipline olimpijske regate, dao joj je dodatan poticaj i energiju.

"Od 2008. može se reći da sam se definitivno prebacila na kratke staze odnosno dvobojsko jedrenje. Match race je dinamičan, iziskuje izvrstan i složan rad cijelog tima, puno treninga, kompletno vladanje pravilima i sve to u što kraćem vremenu. U match race-u ili si prvi ili si izgubio. Ne postoji drugi! Regate su kratke, jednostavne za praćenje, ovdijaju se blizu obale i uz prisutnost gledatelja. Na kraju dana uvijek postoje rezultati, jer se svi protesti rješavaju direktno na moru. Regate traju oko 20 minuta, iziskuju vrhunsku fizičku spremnost posade i izdržljivost, jer se u danu mogu jedriti i do 8 dvoboja."

Nakon ideje da se u potpunosti posvetim dvobojskom jedrenju osjetila sam radost na samu pomisao da bi mogla sudjelovati i na Olimpijskim Igrama. Napokon da ostvarim i taj svoj san. Napokon nova prilika za ostvarenjem tog sna nakon toliko godina u meni je pobudila neizmjernu želju, radost i entuzijazam da ovaj put zajedrim na OI u Londonu 2012.

Sve o Petri, njezinom timu te kako biti dio projekta može se naći na www.teampetrakliba.org


Petra Kliba

Rođena 1.11.1976 u Puli,
mr. Romanistike, Anglistike i Germanistike

Jedrenjem se bavi od 1992 godine u klasi Europa do 1996. Od 1996 jedri na krstašima, od 2000. u klasi 505, a u dvobojskom jedrenju od 2006 u čemu s aktivno usavršava.
Do sada je osvojila 6 Prvenstava Hrvatske: tri puta u klasi Europa, i po jednom u klasi JOD 35 i 505. Aktualna prvakinja Hrvatske u dovbojskom jedrenju

Sudjelovala je na 5 svjetskih prvenstava od kojih tri u klasi Europa, jednom u klasi J-22 i 1 na ženskom dvobojskom svjetskom prvenstvu. Na Europskim prvenstvima natjecala se 6 puta u klasama: Europa, X-99, 505 i IMS, a najbolji ostvareni rezultat je 14. mjesto u klasi Europa

Sudjelovala je na regati oko svijeta „Hong Kong Challenge Round the World race 1996/97" i regati preko Atlantika „North Atlanting Crossing HSH Nordbank Blue Race 2007" od Newporta (USA) do Hamburga (GER) kao članica ženske posade koja je osvojila 10. mjesto. S istom ženskom posadom sudjelovala je i na regati Baltic Spring Cup 2008 i osvojila 11. mjesto. Na Barcolani je sudjelovala 9 puta kao kormilar, taktičar ili osoba na pramcu, a na regati Rimini - Krf - Rimini bila je u pobjedničkoj posadi u jednoj grupi.

Ostale aktivnosti u jedrenju:
- Instruktor jedrenja od 1996 godine
- Od 2000. kormilar tima Scorpione Rosso klasa 505
- Od 2003 - 2004 trener jedrenja za klase Optimist, Europa i Pirat pri Bramen Sailing Federation, Njemačka
- Od 2005 - 2006 trener ženske posade BB Crew
- Od 2006 članica ženske posade KMPG DHH team (GER)
- Od 2006 koordinatorica Hrvatskog ženskog Match Race tima
- Od 2008 koordinatorica ženskog Match Race tima Miracool

Rezultati u dvobojskom jedrenju 2010:
- 7. na Otvorenom prvenstvu Slovenije u dvobojskom jedrenju (Open Grade 3)

Rezultati u dvobojskom jedrenju 2009:
- 6. na Christmas Race, Brindisi (Open Grade 3)
- 2. na BMW Match Race, Genova (Open Grade 4)
- 3. na BMW Match Race Master, Genova (Open Grade 4)
- 5. na Syraka Cup, Siracusa (Women Grade 1)
- 5. na Trofeo Challenger La Fuga Sail Cup, Trapani (Open Grade 3)
- 14. na Trentino Women's Match Race "Yamamay" Cup, Lago di Ledro (Women Grade 1)
- 1. na Otvorenom prvenstvu Hrvatske, Rogoznica - Hrvatska - (Women Grade 3)
- 3. na ACl Women & Men Match Race, Cres (Open Grade 3)

* Open - natjecanje muških i ženskih posada u istoj konkurenciji.

Izvor: SCOR W's Match Race Team 

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top