• hr
  • en
  • de
  • it

09.03.2010. Hrvatska na turističkoj burzi ITB u Berlinu

ITB 2010., međunarodna turistička burza, namijenjena prvenstveno turističkim profesionalcima, održat će se u razdoblju 10. - 14. ožujka 2010. godine u Berlinu. Jedan od najvećih europskih turističkih sajmova ITB iz godine u godinu okuplja svjetsku turističku branšu, od hotelijera, turoperatora, aviokompanija, turističkih zajednica, stručnjaka iz svih područja turizma, ministara i brojnih novinara iz svih krajeva svijeta te praktički zaključuje sezonu turističkih sajmovanja. Kao i svake godine prva dva dana rezervirana su za poslovne posjetitelje, a ostali za široku publiku. Na ovogodišnjem ITB-u izlagat će oko 11.000 izlagača iz 200 zemalja svijeta, očekuje se oko 180 tisuća posjetitelja, a zemlja partner je Turska.
Hrvatska turistička zajednica svoju ponudu predstavlja na štandu veličine 324 m2 (štand broj 216; hala 1.2), a osim opće turističke ponude predstavlja se i 20 turističkih tvrtki i turističkih zajednica iz Hrvatske, i to: Arenaturist, Croatia Airlines, Valamar Hotels & Resorts, TZ Splitsko-dalmatinske županije i TZ grada Splita, TZ Grada Zagreba, TZ Grada Opatije, TZ Grada Cresa, TZ otoka Krka, Hotel Lafodia, Maistra Rovinj, Travelana Rijeka, Camp Straško - otok Pag, Elite Travel Dubrovnik, HGK - Nautika, Atlas Dubrovnik, Katarina Line Opatija, TZ Grada Dubrovnika, NAVE Travel Agencv Dubrovnik, Aronda Adriana Travel i Gulliver Travel Dubrovnik. U utorak, prvi dan održavanja sajma, 10. ožujka s početkom u 12:00 tiskovnu konferenciju održat će ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice Damir Bajs i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić. Spomenimo kako Hrvatska u Njemačkoj tijekom proteklih mjeseci aktivno promovira svoje turističke potencijale na najvažnijim turističkim sajmovima te specijaliziranim sajmovima za kamping i nautiku. Također, Hrvatska je ove godine svoju ponudu uspješno predstavila i na specijaliziranom kamping sajmu u Essenu gdje je bila i zemlja partner.
Hrvatska turistička zajednica ovaj mjesec promovira hrvatski turizam na sajmovima MITT u Moskvi (17.-20. ožujka), MAP u Parizu (18.-21. ožujka), UITT u Ukrajini (24.-27. ožujka), TUR u Švedskoj (24.-27. ožujka), Borsa Mediterranea u Napoliu (26.-28. ožujka) i specijaliziranom ronilačkom sajmu Dive Show u Londonu (27.-28. ožujka), a također će se i održati poslovne radionice inozemnih i hrvatskih gospodarskih subjekata na tržištima Rusije, Italije, Japana, Njemačke i Slovenije.

Izvor: www.htz.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top