• hr
  • en
  • de
  • it

09.02.2011. Bajs u Tel Avivu

Danas je ministar turizma Damir Bajs nazočio otvaranju 17. po redu sajmu IMTM u Tel Avivu, koji je otvorio izraelski ministar turizma Stas Misezhnikov, a prisutni su bili i grčki ministar turizma Pavlos Geroulanos, zamjenik ministra gospodarstva Litve i zamjenik ministra gospodarstva, energetike i turizma Bugarske.
Izraelski je ministar pozdravio sve goste, te istaknuo prošlogodišnje rezultate Izraela od 3,4 milijuna dolazaka turista, naglasivši važnu ulogu turizma u gospodarstvu. Sajam turizma popraćen je i svojevrsnim sajmom zapošljavanja u sklopu kojeg će se zainteresiranim ponuditi oko dvije tisuće radnih mjesta u turizmu.
Grčki ministar turizma Geroulanos istaknuo je kako njegova zemlja radi na obogaćivanju svoje turističke ponude, s posebnim naglaskom na privlačenju gostiju u unutrašnjost zemlje.
Poslije svečanog otvaranja, sudionici su obišli sajam, te je izraelski ministar još jednom posjetio i hrvatski štand, gdje ga je dočekao ministar Bajs, s kojim se već sastao dan ranije u izraelskom ministarstvu turizma. Ovom je prigodom ministar Bajs svojeg kolegu pozvao u posjet Hrvatskoj, a tijekom susreta razgovarali su i o važnosti uvođenja cjelogodišnjih zračnih linija između Hrvatske i Izraela i zajedničkom nastupu na tzv. trećim tržištima.
Hrvatsku je protekle godine posjetilo oko 33 tisuće izraelskih turista, oko 9 posto više nego u 2009. godini. Gosti iz Izraela kao omiljenu destinaciju biraju Primorsko-goransku županiju, grad Zagreb i Istru, a oko 75 posto njih odsjeda u hotelima.
Isto tako, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) jučer je u hotelu „Hilton", u Tel Avivu održan „Hrvatski dan" - manifestacija promidžbe hrvatske kulture i turizma.
U sklopu „Hrvatskog dana" održan je workshop, uz sudjelovanje 12 partnera iz Hrvatske te 12 iz Izraela, dok se navečer okupilo oko 250 gostiju, predstavnika agencija, turoperatora i medija. Izraelskom je tržištu hrvatska turistička ponuda predstavljena zajedno sa turističkom organizacijom Slovenije pod motom „Otkrij Hrvatsku - Osjeti Sloveniju".

Izvor: www.mint.hr