• hr
  • en
  • de
  • it

06.12.2010. Krstaši pred Šibenikom: Bio je to prizor iz snova!

U drugom plovu 11. regate šibenskih krstaša prvo mjesto u grupi 1. zauzeo je Karpo Dušana Ušeničnika, a drugo i treće "Valove" posade Dalibora Marinova ("Val") i Svete Barišića ("Kety"). U grupi 2., pak, uz pobjednika Luku Šangulina ("X-Cite") slavile su posade Ante Turka iz KJD Jadrija ("Anagara") i Perice Zalovića, "valovaca" na brodu "Cowes".

Tri šibenska jedriličarska kluba bila su najbolja u grupi 3. Vjetar je najbolje obuzdao Branko Iljadica Rapo i posada "Anđele X" (JK Tijat), pa Ane Gojčete iz JK Šibenik ("Stribor") i Darka Bujasa ("Mala") iz JK Val. Trogirska "Paikea" s postavom Marija Hrvoja (JK Labod) slavila je pobjedu u grupi 4. Drugo i treće mjesto zauzeli su, pak, "Eva" (JK ANA) i "Hvar-Adventure" (JK Reful JK Reful-Hvar) Tomislava Banovca i Ricarda Kuhara. Redom - "As kupa", "Štrelo" i "Pluto" pobjednici su grupe 5. pa su razloga za slavlje imale posade Tonija Bulaje (JK Primošten), Tea Piasevolija (JK Val) i Petre Zuber (JK Ventan).

U grupi 7. uvjerljivo je pobijedio "jadrijaš" Bojan Berlengi s posadom "Flya" a u grupi ORC Trogiranin Marko Matić s posadom broda znakovitog imena "Be first".
Inače, prvi put održan je i Kup JK Val, a na elanima 340 pobjednik je Branko Iljadica Rapo. Drugi najbolji "valovac" je Zdravko Radnić, a treći Darko Bujas.
Uspjela je i noćna regata kafićima i restoranima duž obale pa je, po riječima Marina Paića, predsjednika JK Val, nekolicina jedriličara za 6 pečata koje su prikupili ispijajući pića na ciljanim punktovima, nagrađena majicama regate. Bilo je i onih koji su nagrade, nakon brojnih osvojenih pečata, jednostavno - prespavali!

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr