• hr
  • en
  • de
  • it

06.03.2011. Više usluga, više avionskih linija

Za bolji uspjeh ove turističke godine, posebno predsezone i posezone, te zbog novonastale situacije na turističkom tržištu vezane za zemlje sjeverne Afrike, Ministarstvo turizma se u suradnji s privatnim turističkim sektorom odlučilo za dodatni set aktivnosti i mjera za ovu godinu u sklopu kojih će biti objavljeni i dodatni natječaji za uvođenje novih zračnih linija i čarter letova za Hrvatsku.
Kazao je to ministar turizma Damir Bajs na konferenciji za novinare nakon radnog sastanka s predstavnicima strukovnih udruga na kojemu su te mjere na inicijativu Ministarstva i dogovarane.
O novim će mjerama krajem ovog tjedna odlučivati Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (HTZ), koja će ih i operativno provoditi, a ako ih Vijeće prihvati, tržištu će se objaviti idućeg tjedna na Svjetskoj turističkoj burzi u Berlinu, istaknuo je ministar Bajs.
Novac za financiranje dodatnih mjera naći će se preusmjeravanjem iz nekih drugih aktivnosti. Mjere će biti usmjerene na udruženo oglašavanje s aviokompanijama, turoperatorima, autobuserima i drugima. Sve bi to trebalo omogućiti dolazak većeg broja turista u Hrvatsku, ali i Hrvatskoj da bude korak ispred konkurencije, koja će, prema najavama, nižim cijenama pokušati ove godine dobiti turiste, istaknuo je Bajs.
Hrvatski ugostitelji ove će godine za jednake cijene pokušati dati više usluga, iako poslovanje dosta otežavaju poskupljenje energenata i hrane te još nekorigirani Zakon o radu u vezi s mogućnosti duljeg dnevnog rada zaposlenih u turizmu i drugih prava.
U vezi najnovijih događaja u Hrvatskoj ministar je kazao da turistički sektor odobrava mirne javne prosvjede jer su uobičajeni i u drugim zemljama, ali ih osuđuje ako prerastu u huliganstvo i ozljeđivanje ljudi. Kazao je i da stranim predstavništvima HTZ-a u svijetu stižu za sada još malobrojni upiti stranih novinara o toj situaciji, za koju smatra da još nije alarmantna kao što je bila ona u Grčkoj.

Izvor: www.hrt.hr