• hr
  • en
  • de
  • it

04.05.2010. Spas brodogradnje: traži se sto tisuća ulagača

Brodogradilišta moraju ostati naša i - amen! S tim imperativnim motom, šibenski odvjetnik Ivan Rude, inače i stečajni upravitelj, pokrenuo je neobičnu inicijativu pod egidom "Brodogradnja - naša arka", a u kojoj razrađuje intrigantan model za spas hrvatskih brodogradilišta.
Projekt "Arka" zamišljen je kao poslovni pothvat udruženih i samoorganiziranih pojedinaca/komanditora (može fizičkih i pravnih osoba), otvoren za sve građane Hrvatske, ali i dijasporu, pa i strane državljane koji žele biti partneri, a ne gospodari i okupatori - veli Rude, napominjući da je riječ prevalentno o patriotskom projektu.
Spas domaće brodogradnje, dakle, svih šest hrvatskih brodogradilišta, samo je prvi pothvat "Arke". Kako bi se ideja realizirala, potrebno je osigurati kritičnu masu od najmanje 50 tisuća ulagača koji bi investirali minimalno po 10 tisuća kuna.
- Ako bi nas se u projekt uključilo dva posto, odnosno sto tisuća, već u prvoj rundi mogli bismo osigurati financijsku podlogu od jedne milijarde kuna. Novac bi se polagao na banku koja bi pismeno jamčila povrat investitoru ako se projekt "Naša arka" ne realizira. Nema prijevare, nema mutnih igara, a tko vara ili to pokuša, odmah ispada iz igre - objašnjava pravila autor projekta.
Dva su neprikosnovena uvjeta od kojih "Arka" polazi: nema otkaza radnicima i nema stečaja brodogradilišta ni izmjene namjene prostora na kojemu su domaći škverovi.
- Želimo preustroj bez stečaja i radnike uključene u proces preustroja i upravljanja, ne trebaju nam gospodari i upravljači koji nam daju upute na stranom jeziku - poruka je s virtualne "Arke".
Ako se osigura kritična masa investitora (50-100 tisuća ulagača), šaljemo zahtjev Vladi: Zaustavite prodaju hrvatskih brodogradilišta i dajte nam optimalno vrijeme da napravimo elaborat o modelu konsolidiranja hrvatske brodograđevne industrije i preustroja brodogradilišta.
Zagovornici inicijative pozivaju se na pravo samoorganiziranja kao izvorno, prirodno pravo čovjeka, uvjereni da preporod brodogradnje može biti početak ukupnoga hrvatskog preporoda.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr