• hr
  • en
  • de
  • it

04.02.2011. Vrsarska marina peti put najbolja

Strani nautičari koji posjećuju specijalizirani web site Skippertipps peti put su najboljom među istočnojadranskim marinama proglasili vrsarsku. Ostavila je za sobom Frapu, Tribunj, Vodice, Novigrad, Pulu, Korčulu, Cres… Vrsarska marina bila je najbolje ocijenjena u sve četiri kategorije: čistoća i zaštita prirode, ambijent i postrojenja, ljubaznost osoblja i cijene u marini i restoranu marine.
U vrsarskoj marini zaposleno je 13 osoba, od kojih sedam mornara, a radi čitavu godinu. Prošlogodišnji promet bio je nešto slabiji nego 2009. godine, kao i u ostalim marinama, ali je financijski rezultat bio bolji, uz nepromijenjene cijene. Ostvarili su bruto prihod od gotovo devet milijuna kuna.
"To prvo mjesto nam je veliko zadovoljstvo, jer je riječ o ocjeni naših gostiju nautičara", rekao nam je Armido Gerometta, član uprave općinskog poduzeća Montraker koje upravlja marinom. Kaže da nautičari u prosjeku ostaju u Vrsaru dva-tri dana. "Većina njih ostane dan-dva nakon što doplove iz Italije, kupaju se na našoj prelijepoj plaži, nastave prema Dalmaciji i onda se u povratku ponovno zaustavljaju", tvrdi Gerometta.
U marinmi je živo. Čiste se brodovi i pripremaju za popravke i bojanje. A direktor ponosno ističe da se isplatilo ulaganje u poseban kemijski pročistač otpadne vode od pranja plovila. Voda se odvodi u obližnji pročistač gdje se kemijskim putem odvajaju teški metali koji se zbrinjavaju u Austriji.

Izvor: www.glasistre.hr