• hr
  • en
  • de
  • it

03.12.2010. Iz Šibenika krenuli pontoni za Monte Carlo

Nakrcan s 11 pontona tipa superyacht i concours, proizvedenih u tvrtki Marinetek Nautičkog centra Prgin u Mandalini, u srijedu je iz Šibenika isplovio teretni brod "Hollun". Brod je krenuo put Monte Carla, a pontoni će biti iskorišteni za obnovu jedne od najprestižnijih marina na svijetu - Port Hercule u Monte Carlu.
Šibenčani su ovaj posao dobili na javnom natječaju preko Marinetek grupacije, odnosno Marinetek NCP-a, hrvatsko-finske tvrtke sa sjedištem u Šibeniku.
Port Hercule je glavna jahting destinacija u Kneževini Monako, a u svijetu je poznata po jetseterskom stilu života koji se uz nju vezuju. S obzirom da je smještena nasuprot Monaco Grand Prix staze, vezovi u Port Herculeu su ujedno i najskuplja mjesta koja se nude ljubiteljima oktanskog sporta.
- Pontoni concourse širine šest i dužine 16 metara, te teški 51 tonu, najveći su koje je Marinetek NCP do sada proizveo, a ujedno su i najveći pontoni koji su ikada proizvedeni u Marinetek grupaciji na području Europe. Do sada ih je proizvodio samo Marinetekov pogon u Dubaiju - kazao je Nenad Čuka, direktor proizvodnje Marineteka NCP-a.
Od ovih tipskih pontona proizvedenih u Šibeniku bit će sastavljena tri, a vrijednost cijelog projekta je oko 1,3 milijuna eura. Za gradnju i spuštanje u more ovih pontona stručnjaci u NCP-u su izradili posebnu platformu na prostoru sinkrolifta NCP Remontnog brodogradilišta.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr