• hr
  • en
  • de
  • it

03.06.2010. Šest mjeseci čekao plaću i umro na dan odlaska

Kako nam je u srijedu potvrdio mrtvozornik pločanskoga Doma zdravlja dr. Dragan Kontić, od srčanog udara iznenada je preminuo Rais Israyilov, kapetan motornoga broda "Premier".
Nesretni Israyilov imao je 48 godina i bio je dugogodišnji dijabetičar. Zadnjih nekoliko dana, prema riječima članova posade, imao je želučanih problema, a nakon što se u srijedu ujutro u kupaonici zadržao neuobičajeno dugo, članovi su provalili vrata i našli ga kako leži na podu. Odmah su pozvali Hitnu pomoć, ali kapetanu više nije bilo spasa...
Kapetan Israyilov bio je rodom iz Azerbajdžana, a zapovijedao je turskim brodom, koji plovi pod zastavom Kambodže. "Premier" je, da podsjetimo, u pločansku luku uplovio još sredinom ožujka ove godine, ali mu je Lučka kapetanija Ploče, zbog prodora mora u brod i niza drugih problema, zabranila isplovljavanje dok se sve ne dovede u zakonom određene okvire za plovidbu.
Vlasnik broda posadi je bio dužan više od 140 tisuća dolara, zbog čega je većina od 14 mornara iz Azerbajdžana i Gruzije stupila u štrajk, nakon čega su osmorica otputovala kućama. Nakon toga na brodu su ostala šestorica članova posade, živeći, bolje rečeno životareći, svih proteklih tjedana i mjeseci bez hrane i struje.
Pločani su im donosili hranu, a električnu energiju im je osigurala Luka Ploče tako da su ipak nekako mogli podnijeti svoju kalvariju. Prema posljednjim informacijama, postojeće "rupe" na brodu su zakrpljene, iz Turske je stiglo nekoliko članova posade, a brod je upravo u srijedu trebao dobiti naftu i pripremiti se za isplovljenje. Za kapetana je, na žalost, bilo prekasno.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top