• hr
  • en
  • de
  • it

03.05.2010. Vraća se dio ukinutih trajektnih linija

Od početka svibnja zadarski otočani i turisti će dobiti još poneku trajektnu liniju iz Zadra prema otocima i obratno, a radi se o povratku manjega dijela linija ukinutih početkom ožujka.
Kako je poznato, od 8. ožujka je po nalogu Upravnoga vijeća Agencije za linijski obalni pomorski promet reduciran broj putovanja prema pojedinim manjim otocima, a najviše ukinutih je bilo upravo na zadarskome području. Tada je službeno kazano da će takvom redukcijom plovidbe trajekata u izvansezonskom plovidbenom redu država u svome proračunu do kraja ove godine uštedjeti 35 milijuna kuna.
Na zadarskom otočnom okružju takvom odlukom su bila ukinuta tjedna putovanja na tri trajektne linije i to sa sedam na pet, s četiri na tri, ali i sa šest putovanja na svega tri tjedno. Prema informaciji koju nam je dao voditelj zadarske Poslovnice Jadrolinije Željko Medur od prvoga svibnja Jadrolinija vraća u promet neke od tih ukinutih linija. Na liniji 401 Zadar - Ist - Olib - Silba - Premuda koja je u protekla dva mjeseca brojila tek tri tjedna putovanja, od idućega četvrtka će se uvesti još jedno. Trajekt će polaziti iz Zadra za navedene otoke četvrtkom u 9 sati.
Na liniji 433 Zadar - Rivanj - Sestrunj - Zverinac - Molat od ove nedjelje isplovljavat će trajekt iz Zadra u 15.45 sati. Plovit će izravno za Molat, a vraćat će se s polaskom u 18.20 preko Zverinca i Sestrunja. Inače, na ovoj liniji je tijekom proljeća bila ukinuta čak polovica putovanja, sa šest se išlo na tri u tjednu. Nadalje i na liniji 435 za Iž s početkom svibnja dolazi do promjena, uvodi se trajekt također nedjeljom, kada je i najviše putnika. U 15.30 polazi iz Zadra za Bršanj (Iž) i otamo se vraća za Zadar u 19 sati, što pozdravljaju mnogi vikendaši i turisti s otoka Iža, kojih uglavnom redovito dočekuju velike gužve na nedjeljnom povratku u Zadar.
Od 1. lipnja stupa na snagu ljetni plovidbeni red i trajat će sve do 30. rujna, kada se u sustav vraća kompletan sezonski raspored. To znači da će svi otoci imati sve trajektne linije koje su imali i prošle ljetne sezone. Kako će opet biti tijekom jeseni i zime, tek ćemo vidjeti.

Izvor: www.zadarskilist.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top