• hr
  • en
  • de
  • it

02.06.2010. Optimistično u sezonu

Na našim emitivnim tržištima prevladava blagi optimizam, očekivani rezultati svibnja trebali bi biti zadovoljavajući, dok je pred nama pravi test - rekao je direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Niko Bulić na današnjoj, 15. sjednici Turističkog vijeća HTZ-a, kojom je predsjedao državni tajnik za turizam Branko Grgić. Bulić je podsjetio da je prošlog mjeseca krenula snažna kampanja oglašavanja hrvatskog turizma na svim tržištima, koja će trajati i tijekom cijelog lipnja.
Kada je riječ o bookingu i tijeku sezone, članovi Vijeća HTZ-a također su optimistični. U Istri je, primjerice, booking za srpanj i kolovoz na planiranoj razini, cjenovno prihvatljiviji smještajni kapaciteti, kampovi i apartmani, i dalje su najtraženiji, a veći dolazak turista očekuje se nakon 18. lipnja. Razdoblje do tada u Istri će biti u znaku raznih promidžbenih akcija, usmjerenih na dovođenje gostiju različitih profila. Slična situacija je i na Kvarneru, gdje se također očekuje planirani tijek sezone, unatoč trenutno blažem minusu zabilježenom kod privatnih iznajmljivača.
I u Zadarskoj je županiji sezona dobro počela, a blaži minus zabilježili su jedino hoteli i nautički turizam. U prva četiri mjeseca u toj je županiji ostvareno 8 posto manje dolazaka, ali 3 posto više noćenja. Zanimljivo je da je booking počeo znatno ranije u usporedbi s prošlom godinom, a zadarski turistički predstavnici od nadolazeće sezone očekuju povećanje brojki od pet do deset posto.
U nastavku sjednice Vijeća odobrena su članstva turističkim zajednicama gradova i općina u međunarodnim turističkim organizacijama, te je predloženo imenovanje direktora predstavništava HTZ-a u inozemstvu. Na sastanku je donesena i odluka o dodjeli Hrvatske turističke nagrade za 2009. godinu, u okviru koje je nagradu za životno djelo dobio Ivan Gianni-Šegon; Godišnju nagradu Anton Štifanić u kategoriji pojedinac dobili su Janja Čeliković, Mario Jantol i Zlatko Salaj, a Godišnju nagradu Anton Štifanić u kategoriji tvrtka i/ili ustanova Turističko naselje Zaton.

Izvor: www.mint.hr

 

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top