• hr
  • en
  • de
  • it

02.04.2010. U Gružu izgorjela dva broda

U četvrtak na večer u Gruškoj luci u Dubrovniku izgorjela su dva broda u vlasništvu cavtatskog brodara Nika Miljasa.
Plastični brodovi dugi petnaestak metara bili su vezani jedan do drugoga uz rivu ispred poslovnice Privredne banke u Gružu, a dojava o požaru vatrogascima je stigla u 22,15 sati.
Na teren su odmah upućena četiri vatrogasna vozila i desetak vatrogasaca koji su za oko sat vremena lokalizirali vatru, ali su brodovi pretrpjeli velika oštećenja.
Za sada nije poznato što je uzrok požara koji istražuje policija.
- Oba broda su izgorjela i sada bi stvarno bilo neozbiljno reći bilo što o razlozima požara, iako... Ma ništa, treba prespavati noć pa će se sutra valjda znati nešto više - rekao je potreseni Niko Miljas koji je odmah nakon saznanja da mu gore brodovi u Dubrovnik pohitao iz Cavtata u kojemu živi.
Zanimljivo je da je prije nekoliko godina u Cavtatu zapaljen njegov brod Gospe od Karmena a o tome se vodi i sudski spor u kojemu se dva mladića sumnjiče da su zapalila brod dok se za organiziranje tog nedjela sumnjiči bivša djevojka sina Nika Miljasa koja je to učinila navodno iz osvete.
Je li i ovoga puta u pitanju nešto slično ili su brodovi igorjeli slučajno pokazat će istraga. Inače, dva broda koja su izgorjela u četvrtak na večer u Gružu služila su za prijevoz putnika i bilo su dio male flote od deset brodova kojima je Miljas vlasnik.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr