• hr
  • en
  • de
  • it

02.03.2011. Skupi vezovi u luci bez struje i vode

Ono o čemu se govorkalo na rovinjskoj rivi - jučer se i dogodilo. Na dan koji je Lučka uprava odredila kao rok za predavanje zahtjeva za sklapanje ugovora o stalnom vezu za plovila, brodomodelar i vlasnik muzeja o batani Giovanni Trani, i sam vlasnik povijesne gajete, je ravnatelju Lučke uprave Donaldu Schiozziju predao peticiju sa 128 potpisa.
U svojoj peticiji vlasnici plovila tvrde da Lučka uprava nema osnova za sklapanje ugovora o vezu, jer su ih oni sami uredili. Podsjećaju da je praksa da se s plovilima posebno prodaje i njihov vez, za koje su vlasnici sami izradili i potopili sidrišta. Navode i da se sama uprava ne pridržava odredbi ugovora. Vezovi tako nisu obilježeni brojevima koji se navode u ugovorima. Uz to, brodice se vežu u nekoliko redova, što je zbog prostorno skučene luke specifičnost Rovinja, ali i prava mora za vlasnike plovila.
Takvo je dolaženje do veza posebno otežano ljeti, kada vlasnici postavljaju tende za zaštitu od sunca. Ako je prva brodica isplovila, do ostalih se može samo preko susjednih. Zbog toga dolazi do stalnih sukoba njihovih vlasnika. Vlasnici stoga peticijom traže da Lučka uprava, kad već želi naplaćivati vezove, treba isposlovati odobrenje za prolaz do veza preko plovila.
Lučka uprava je doduše punu cijenu veza ponudila samo vlasnicima plovila u prvom vezu, dok se za ostale nude popusti. Vlasnici međutim smatraju da su plovila u prvom redu najugroženija, jer preko njih svi ostali stižu do svojih vezova.
Žale se i na visinu predloženih tarifa za vez, koje su najveće zakonski dopuštene. Primjerice, cijene su iste kao u Poreču, iako su tamo sva plovila u prvom redu. Za plovila do pet metara dužine tako godišnje treba platiti 400 kuna, do sedam 500, do devet 700, do 12 metara 900, a za ona duža od 12 metara 1.200 kuna. Kad je riječ o brodovima, oni do 20 metara dužine trebali bi plaćati 180 kuna po metru, a duži od 20 metara 200 kuna po metru. Vlasnici brodica i brodova za gospodarski ribolov i prijevoz putnika imaju pravo na popust od 50 posto.
Potpisnici peticije smatraju da Lučka uprava nije dobro kategorizirala luku. Kategorizacija po kojoj se donosi tarifa s pristojbama za vezivanje određuje se po atraktivnosti, razini uređenosti, stupnju zaštićenosti i ekološkoj opremljenosti luke. Ističu da rovinjska luka nema ništa od toga, a sada se nuđenjem ugovora prisilno legalizira kaos koji u njoj vlada desetljećima. I pored toga, Lučka uprava je po njima predložila maksimalne cijene, kao za luke koje uz uređene vezove uz rivu imaju priključke vode i struje, a mnoge i mogućnost izvlačenja brodica, što je rovinjska izgubila kada je prostor na Trgu brodogradilišta prenamijenjen u parkiralište.
Peticija vlasnika brodica poslana je i Gradu Rovinju te Istarskoj županiji, koja je pomorsko dobro u luci dala u koncesiju Lučkoj upravi.
Donald Schiozzi jučer nam je rekao da Lučka uprava, koja upravlja cijelim lučkim područjem Grada Rovinja, ima zakonsko pravo naplaćivanja vezova u luci. Za sada nije želio komentirati navode iznijete u pismu uz potpisanu peticiju. Kaže da priprema pisane odgovore vlasnicima brodica koji su potpisali peticiju pa ne bi bilo fer da ih prije pročitaju u novinama. Nakon što pošalje odgovore voljan je komentirati navode potpisnika peticije.

Izvor: www.glasistre.hr