• hr
  • en
  • de
  • it

01.10.2010. NP-a Kornati: Vinjete do 2012.

U prigodi obilježavanja 30. obljetnice NP-a Kornati, održana je svečana sjednica Upravnog vijeća te javne ustanove.
Rad ustanove u proteklo vrijeme pridonio je očuvanju prostora, pokrenuti su mnogi pozitivni projekti, a jedan od spomena najvrjednijih svakako je uvođenje vinjeta umjesto dosadašnjeg "gusarskog" načina naplate ulaznica, projekt koji bi trebao biti završen najkasnije do 2012., istaknuo je predsjednik UV-a dr. Jadranko Turčinov.
O tom se projektu na skupu nisu čule podrobnosti iako će se njime, zajedno s nedavno usvojenim novim Pravilnikom o unutarnjem redu u Kornatima, zaokružiti pravila ponašanja vlasnika posjeda i gostiju u Nacionalnom parku.
Od iduće godine, podsjetimo, dozvolu za ribolov dobit će samo vlasnici koji održavaju svoje posjede na Kornatima, odnosno oni koji se bave poljoprivredom i stočarstvom, kroz Kornate je zabranjeno glisiranje, a ribolov će napokon biti restriktivniji nego u ostalome moru RH.
Svečana sjednica ujedno je i završnica proslave velike obljetnice koja je, da podsjetimo, počela ljetos velikom feštom u Murteru, a nastavila se postavljanjem izložbe "Judi, brodi i - Kurnati" u Tjednu latinskog idra.

Izvor: www.slobodnadlamcija.hr