• hr
  • en
  • de
  • it

01.06.2010. Premijerka Kosor kuma novom brodu

Predsjednica Vlade JADRANKA KOSOR danas je u splitskoj gradskoj luci kao kuma sudjelovala na krštenju novoizgrađenog "Jadrolinijinog" putničkog broda "Jadran" koji je izgrađen u "Brodosplitovu" Brodogradilištu specijalnih objekata.
"Uplovljavanje ovoga broda u turističku sezonu bit će prije svega, i jest, dobar znak - vjerujem da će ovo biti odlična sezona. Veliku važnost pridajemo turizmu, ali i našem brodaru Jadroliniji i svemu onome što se čini da bi i ova sezona bila odlična i da bismo zabilježili rast", kazala je premijerka Kosor.
Kako je rekla, 140 milijuna eura koliko je utrošeno u obnovu flote zaista je respektabilan podatak, a divno je to što je svaki detalj na brodu izrađen hrvatskom pameću. "Sigurna sam da ovo neće biti posljednji brod koji ste gradili. Brodova će biti i dalje će se ploviti. Bez Jadrana ne bi bilo Hrvatske, bez Hrvatske Jadran ne bi bio najljepše more na svijetu. Nosi to ime s ponosom, budi most kojim će se život vraćati na hrvatske otoke", rekla je.
Uz premijerku Kosor u Split su na krštenje putničkog broda "Jadran" koji je 51. u floti Jadrolinije, stigli i ministri Ivan Šuker, Božidar Kalmeta, Đuro Popijač, te admiral Hrvatske ratne mornarice Ante Urlić, a pridružili su im se dogradonačelnik Splita Jure Šundov i župan Ante Sanader.
Direktor Jadrolinije Slavko Lončar izrazio je zadovoljstvo novim putničkim brodom koji može primiti 138 automobila i 1200 putnika, te voziti brzinom od 13 nautičkih milja, a plovit će na liniji Split-Stari Grad na Hvaru.
Ministar Kalmeta ustvrdio je kako je hrvatsko pomorstvo ispunilo sva mjerila Europske komisije za ulazak u EU te će kao članica Unije Hrvatska moći nastaviti davati potpore domaćim brodarima za obnovu i izgradnju flote.

Izvor: www.mmpi.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top