• hr
  • en
  • de
  • it

01.04.2010. Uskrs na cresko-lošinjskom području

Na cresko-lošinjskom otočju, uostalom kao i na cijelom Jadranu ove se godine, s obzirom na dugu, hladnu i krizom pečatiranu zimu, gosti očekuju s posebnim nestrpljenjem. Uz to Uskrs je svojevrsni pokazatelj kakvu turističku sezonu možemo očekivati, a bude li vrijeme sunčano i toplo, na otočju se očekuje oko 2.500 gostiju, od čega na lošinjskom području oko 1.800 te 700 na Cresu.
Direktorica lošinjskog Turističkog ureda Đurđica Šimičić ističe kako su obavljene koordinacije sa svim turističkim subjektima, pripreme su tekle u skladu s planom. Trenutačno na lošinjskom području boravi 600 gostiju.
- Povratne informacije sa turističkih sajmova su dobre, tržište je stabilno, a interes zamjetan. Bilježimo i odličnu posjetu na našoj web stranici. Tijekom prošle godine imali smo 350.000 posjeta, a od početka godine do sada imamo čak 47 posto veću posjetu nego u istom razdoblju lani što potvrđuje da smo interesantni, da gosti Lošinj razmatraju kao destinaciju za svoj godišnji odmor, a koliko će ih se u konačnici i odlučiti za nas to ćemo tek vidjeti. Prošle godine smo ostvarili 2.017.000 noćenja što je bilo povećanje od četiri posto. Lanjski odličan rezultat, svojevrsni nam je teret ove godine, kaže direktorica Šimičić, a s obzirom da je letvica postavljena visoko, kreativnim i inovativnim sadržajima nastoji se zadovoljiti sve zahtjevnije goste:
- Od 1. do 9. travnja obilježavamo Feštu lošinjske kuhinje, koja se održava četvrtu godinu za redom, s ciljem promocije gastronomske ponude, izvorne i autohtone otočne kuhinje, baziranoj na flori i fauni otoka Lošinja. U manifestaciju se uključuju ugostiteljski objekti, koji za vrijeme trajanja manifestacije nude dva specijaliteta na zadanu temu. Ove godine tema je u znaku, projekta »Lošinjskim jedrima oko svijeta« i tradicije pomorstva Malog Lošinja, a radit će se kapetanska jela, pa će na jelovnicima biti od brudeta od hobotnice, crnog rižota do janjećeg žvaceta, šurlica i brojnih drugih jela, koja se može povezati sa pomorstvom i kapetanima. Završna prezentacija održat će se u petak 9. travnja na glavnom gradskom trgu, gdje će se prezentirati svi ugostiteljski objekti koji su sudjelovali u manifestaciji, navodi direktorica Šimičić te najavljuje zatim i Dane Apoksiomena te tradicionalni projekt Miomiris i okusi Lošinja, koji je u travnju u znaku šparoga, lošinjskog luka i boražine. U najvećem hotelskom poduzeću Jadranka Hotelima, za Uskrs se očekuje 1.400 gostiju kojima je pripremljen raznovrstan program. U hotelu Aurora organiziraju Wellnes Uskrs, koji uključuje posebne programe na zatvorenom bazenu. U hotelu Punta, pod nazivom Aktivni Uskrs gostima se nude rekreativni programi, gimnastika i pješačke ture. U hotelu Bellevue pod nazivom Tradicionalni Uskrs organizira se izrada prigodnih suvenira i razgled Malog Lošinja uz obilazak gradskih šetnica. Nakon Uskrsa, u Jadrankine hotele tradicionalno stižu članovi nekoliko planinarskih društava iz Slovenije, a potom će biti domaćini petom Saboru hrvatskih farmaceutskih tehničara, te kongresa o hrvatskom ruralnom turizmu

Izvor: www.novilist.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top