• hr
  • en
  • de
  • it

01.03.2010. Posada Ferraresea sa Petrom Klibom treća u Brindisiu

Od 27 - 28.02. na moru ispred Brindisia jedrila se Winter Match race regata dvobojskog jedrenja na kojoj je nastupila posada Roberta Ferraresea koja je osvojila treće mjesto a u čijem sastavu jedrila je i kormilarka SCOR W`s Match Race tima Petra Kliba.
U konkurenciji 10 kormilara iz Francuske, Nizozemske, Grčke, Bahraina, Poljske i Italije podjeljenih u dvije skupine jedrio se "mali round robin" odn.svatko sa svakim, nakon čega su u nedjelju jedrena polufinala i finala.
Prvoga dana u subotu jedrilo se po maestralu od 20 čvorova. Od četiri dvoboja posada Roberta Ferraresea upisala je 3 pobjede jedreći protiv kormilara Ebrahima Abdule,Konstantinosa Prifitsa i Stratisa Andreadisa. U četvrtom dvoboju protiv Francuza Chateaua bod je otišao na stranu Francuz.
Drugoga dana puhalo je jugo jačine 15 - 20 čvorova.Ferrarese i posada jedrili su dva dvoboja oba protiv Talijana Pasinija. Dvoboji su završili rezultatom 2:0 u korist talijanskog kormilara Pasinija čime je Ferrarese dobio mogućnost da jedri za treće mjesto.
Roberto Ferrarese u čijoj je posadi jedrila i Petra Kliba u dvoboju protiv Nizozemca Jeroena Den Boera ostvaruje pobjedu i zauzimaju treće mjesto u ukupnom poredku iza Jacopa Pasinia (ITA) i pobjednika u ukupnom poretku Francuza Cedrica Chateaua.
Petri je ovo još jedno vrijedno iskustvo. Uz Roberta Ferraresea u posadi jedrio je i Španjolac Juan Carlos Oliva obojica sudionici pretposljednjeg America`s Cup -a u sastavu tima +39, te Lino Lattanzi.
Sljedeći nastup Petra Kliba i SCOR W`s Match Race tima je od 10 - 13.03. na Athen Euroolymp regati u Grčkoj.

Ukupan poredatk:
1. Cedric Chateau (FRA)
2. Jacopo Pasini (ITA)
3. Roberto Ferrarese (ITA)
4. Jeroen Den Boer (NED)
5. Stratis Andreadis (GRE)
6. Kostantinos Priftis (GRE)
7. Stefano Mignini (ITA)
8. Ebrahim Abdulla (BRN)
9. Nicola Vescia (ITA)
10. Szymon Muszynski (POL)

Iva Grubiša, team manager
SCOR W´s Match Race tim